Marco Poldervaart opent restaurant in Harlingen

Marco Poldervaart opent restaurant in Harlingen

Marco Poldervaart keert terug in Harlingen. De eigenaar van De Fuik in Aalst opent in Friesland restaurant 't Havenmantsje. Poldervaart heeft Ivo van der Molen, met wie hij jaren samenwerkte bij De Gastronoom in Harlingen, aangesteld als chef-kok.

Restaurant ’t Havenmantsje ligt aan de haven van Harlingen in het voormalige kantongerechtsgebouw, dat dezelfde naam heeft. ‘Een lang gekoesterde droom gaat hiermee in vervulling’, aldus Marco Poldervaart.

Het restaurant bevindt zich in de voormalige zittingszaal en heeft een panoramisch uitzicht over Werelderfgoed de Waddenzee. In de Griffiekamer kan worden gegeten en gelounged en de Rechterskamer is beschikbaar voor Private Dining.

Marco Poldervaart: ‘Ik voer een concept door dat uitgaat van de rechtbankhistorie van het gebouw. Er worden gerechten en proefprocessen geserveerd en gasten kunnen in hoger beroep gaan als ze een extra gang wensen.’

Chef-kok van ’t Havenmantsje is Ivo van der Molen, waarmee hij jaren samenwerkte in zijn voormalige restaurant De Gastronoom, eveneens gevestigd in Harlingen. ‘Mijn focus blijft liggen op restaurant De Fuik in Aalst.

‘Al vijftien jaar droom ik van een restaurant met hotelkamers in Harlingen’, vervolgt Poldervaart. ‘Vanaf 2009 huur ik het monumentale gebouw ’t Havenmantsje, maar mijn plannen om hierin een bijzonder restaurant met hotelkamers aan de Waddenzee te realiseren, werden telkens afgekeurd.’

Poldervaart hoopt de uitbreiding in 2013 te kunnen doorvoeren, maar daarvoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. ’t Havenmantsje is open vanaf woensdag 5 september.