Restaurant Week maakt werk van vooraf betalen

Restaurant Week maakt werk van vooraf betalen

De organisatie van de Restaurant Week gaat serieus werk maken van de mogelijkheid om bij de volgende editie restaurantgasten vooraf te laten betalen. Dit om no shows en annuleringen tegen te gaan. Aanleiding hiervoor is een pilot bij restaurant De Compagnon in Amsterdam tijdens de laatste editie afgelopen week.

Jeroen van den Brink, initiatiefnemer van de Restaurant Week, laat in een videointerview met MissetHoreca.nl weten dat de pilot geslaagd is en dat hij gaat investeren in het systeem om restaurantgasten vooraf te laten betalen.

Het besluit volgt op een pilot bij De Compagnon, het Amsterdamse restaurant van Bert van Buschbach. Van Buschbach uitte de laatste jaren veel kritiek op de Restaurant Week vanwege het groot aantal annuleringen en no shows. In overleg met Van den Brink besloot Van Buschbach een proef te doen.

Gasten die bij de Restaurant Week reserveerden voor De Compagnon, moesten vooraf betalen. De proef resulteerde in het feit dat De Compagnon nagenoeg geen no shows en annuleringen had. ‘Eerlijk is eerlijk. Het was voor ons een heel goede Restaurant Week’, aldus Van Buschbach.

Van den Brink heeft toegezegd de proef te vergroten tijdens Dining with the Stars, zeg maar de Restaurant Week voor louter sterrestaurants, later dit jaar. Mede afhankelijk van die resultaten hoopt hij gasten van de Restaurant Week begin 2013 de mogelijkheid te bieden om te kiezen om vooraf te laten betalen of niet.