nieuws

Bocuse d’Or 2013: Nederland zestiende

Restaurant

Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn namens Nederland op de zestiende plaats geëindigd tijdens de wereldfinale van de Bocuse d’Or in Lyon. Thuisland Frankrijk ging er – onder het oog van naamgever en topkok – Paul Bocuse met de winst vandoor.

Bocuse d’Or 2013: Nederland zestiende

In het Franse Lyon vond dinsdag 29 en woensdag 30 januari de wereldfinale plaats van de Bocuse d’Or. De 24 ‘beste’ chef-koks van de wereld streden om de prestigieuze internationale titel. Martin Ruisaard, chef-kok van restaurant De Fuik in Aalst, kwam in actie namens Nederland, samen met zijn commis, partner en collega Rosita Nietvelt. Hij eindigde als zestiende.

Top 10 was ambitie

Ruisaard, die dinsdag in actie kwam, liet ’s avonds al weten dat hij tevreden was over zijn prestaties en dus ook over de uiteindelijke rangschikking. Zijn ambities was een plek bij de beste tien. ‘Lukt dat niet, dan moeten en kunnen we alsnog tevreden zijn.’

Thibaut Ruggeri van thuisland Frankrijk ging er, onder het toeziend oog van topkok en naamgever Paul Bocuse, vandoor met de winst. De tweede plek was voor Jeppe Foldager uit Denemarken, Noriyuki Hamada uit Japan legde beslag op de laatste podiumplek.

Groot-Brittannië ging er vandoor met de prijs voor het beste vleesgerecht, het beste visgerecht werd gemaakt door de Noren.

Reageer op dit artikel