nieuws

Enthousiasme over eerste Zeeuwse mosselen

Restaurant

Het nieuwe seizoen van de Zeeuwse mosselen is afgetrapt. Dat gebeurde in Yerseke, waar enthousiast werd gereageerd op de eerste exemplaren. ‘Zelden mosselen van zo’n goede kwaliteit gezien zo vroeg in het seizoen’, aldus een kweker in de Volkskrant.

De prijzen die de mosselen halen op de veiling, liggen iets hoger dan vorig jaar, schrijft de Volkskrant naar aanleiding van de start van het nieuwe seizoen van de Zeeuwse mosselen. De sector is positief verrast door de kwaliteit, de smaak en het vleesgewicht van de eerste mosselen.

De Volkskrant citeert Jos van Damme, woordvoerder namens de mosselkwekers uit Zeeland. Hij zegt dat de natuur hen heeft verrast. ‘Wij zijn blij met deze oogst die, ondanks de lage watertemperatuur van de afgelopen periode, uitstekend mag worden genoemd.’

Tijdens het seizoen van de Zeeuwse mossel, dat loopt van juli tot april, wordt jaarlijks zo’n 57 miljoen kilo mosselen geproduceerd. In de eerste maanden van het seizoen in de hoeveelheid oogstbare mosselen gering.

In Nederland wordt al meer dan 150 jaar gevist naar mosselen. De twee kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee, samen goed voor 6.000 hectare. Wereldwijd wordt er jaarlijks ongeveer 194 miljoen kilo mosselen geproduceerd.

Reageer op dit artikel