nieuws

Ferran Adrià voorvechter regionale markt

Restaurant

De Spaanse topchef Ferran Adrià wil in zijn geboorteplaats in Catalonië een markt starten voor de verkoop van regionale producten. Hij is hiervoor in overleg met de lokale autoriteiten. De overdekte markt komt in een oude textielfabriek en krijgt ook een horecafunctie met diverse restaurants.

Ferran Adrià voorvechter regionale markt

Ferran Adrià wil met de markt een nieuwe hotspot creëren voor de Catalaanse gastronomie. Dit schrijft de krant La Vanguardia. De textielfabriek is ruim 15.000 vierkante meter groot en ligt op de grens tussen L’Hospitalet en Barcelona. De buurt heet Granvia, en herbergt al diverse hotels en ook een Ikea.

De burgemeester van L’Hospitalet ondersteund het idee van de markt om daarmee de Catalaanse keuken te promoten. ‘Wie kan dit project beter ondersteunen dan onze Ferran Adrià’, zegt hij. Het is niet bekend of Adrià ook zijn stempel zal drukken op een van de restaurants.

Reageer op dit artikel