nieuws

Gast wil euro betalen voor kraanwater

Restaurant

Gasten willen ongeveer een euro voor een karaf kraanwater betalen in een restaurant. Het kraanwater moet daarvoor wel gekoeld zijn. Dit blijkt uit onderzoek van waterbedrijf Vitens. Twintig procent van de Nederlanders wil het geserveerde kraanwater niet terugzien op de rekening.

Gast wil euro betalen voor kraanwater

Vitens heeft onderzoek laten uitvoeren door TNS Nipo. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders ongeveer een euro willen betalen voor een karaf gekoeld kraanwater. Twintig procent van de Nederlanders is niet bereid om te betalen voor kraanwater in een restaurant.

Vitens concludeert hieruit dat de horeca geen omzetdaling hoeft te vrezen als kraanwater wordt geserveerd. ‘Gasten waarderen kraanwater als streekproduct en prijzen het duurzame karakter van het kraanwater omdat er in tegenstelling tot voorverpakt water geen speciaal transport nodig is en kraanwater niet zorgt voor een afvalberg van lege flessen,’ aldus Vitens.

Vitens werkt samen met stichting Join the Pipe aan kraanwater in de horeca en aan de uitrol van openbare tappunten in Nederland. Beide bedrijven staan op de Horecava, van maandag 7 januari tot donderdag 10 januari 2013.

Reageer op dit artikel