nieuws

Glazen Restaurant ook bij 3FM-actie Leeuwarden

Restaurant

Er komt eind dit jaar opnieuw een Glazen Restaurant tijdens de 3FM-actie Serious Request. ‘Althans, als het aan de organiserende partijen ligt’, zo liet Matthijs Pet van Couverts weten tijdens de Horecava in Amsterdam. Het initiatief had afgelopen december de vuurdoop in Enschede, waar 71.000 euro werd opgehaald voor het goede doel.

Glazen Restaurant ook bij 3FM-actie Leeuwarden

In één week kwamen eind december ruim 700 gasten eten in het Glazen Restaurant op het Stationsplein in Enschede. De Twentse stad was afgelopen jaar gastheer van de 3FM-actie Serious Request, waarbij dj’s van de radiozender zich voor het goede doel laten opsluiten in een glazen huis, van daaruit de uitzendingen verzorgen en in die periode niet eten.

71.000 euro voor goede doel

‘Dagelijks hadden we plaats voor 45 tot 50 mensen’, aldus Matthijs Pet van Couverts, één van de initiatiefnemers, tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. ‘Zondagavond hebben we de capaciteit verdubbeld, met dank aan onze partners die kosteloos meewerkten. Onder de bezoekers onder andere pianist Jan Vayne, zangeres Marga Bult en 3FM-dj Paul Rabbering. We hebben 71.000 euro opgehaald.’

Als het aan Pet en de andere initiators ligt, komt er eind dit jaar opnieuw een Glazen Restaurant. In 2013 vindt de actie plaats in Leeuwarden. ‘We hebben vanuit 3FM ook de vraag gekregen of we dit opnieuw willen verzorgen.’

Dertien Twentse chefs
Het Glazen Restaurant in Enschede was een initiatief van Mise en Place, Couverts, Berghorst & Bos Wijnen en Freshweb. De deelnemende koks kwamen van restaurant TAO, La Cucina, hotel-restaurant Rodenbach, restaurant De Blanckenborgch, Ribhouse Texas, landgoed De Holtweijde, FC Twente Cook & Play, Het Seminar, Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek, restaurant Intensz, restaurant De Oude Raadskelder, landgoed De Wilmersberg en tuindorphotel & restaurant ’t Lansink.

Reageer op dit artikel