nieuws

IENS en SeatMe samen verder

Restaurant

Boekingssite SeatMe en reviewsite IENS zijn gefuseerd. Laatstgenoemde maakte volgens oprichter Iens Boswijk al vier jaar geen winst meer. Beide partijen werkten sinds juli vorig jaar al samen op het gebied van online reserveren.

IENS en SeatMe samen verder

Met een nieuw verdienmodel moet het bedrijf 2,7 miljoen omzet gaan draaien in 2013, zo schrijft Sprout.nl op basis van een interview met Iens Boswijk in Groeigeld van 7 Ditches TV. Boswijk vertelt volgens het artikel in dat programma dat IENS al vier jaar geen winst meer maakte en dat de fusie een nieuwe groeifase betekent.

Online reserveringen

‘Het verdienmodel was al helemaal verschoven van print naar online, maar verdere groei zit vooral in de online reserveringen’, aldus Boswijk in Groeigeld. Het was voor haar een logisch gevolg om die erbij te doen. ‘En dan neem ik liever een bedrijf in huis waarmee je snel kunt schakelen.’

IENS en SeatMe werkten sinds juli vorig jaar samen op het gebied van online reserveren. Sinds december 2012 zijn ze officieel gefuseerd. Het ‘nieuwe’ bedrijf mikt op een omzet van 2,7 miljoen euro, aldus Sprout. Dat moet worden verdiend met de reserveringen, advertenties, dinerdeals en abonnementen voor restaurants.

Bekijk hier het interview.

Reageer op dit artikel