nieuws

Librije opent pop-up restaurant op cruiseschip MS Rotterdam

Restaurant

Driesterrenzaak De Librije in Zwolle heeft een pop-up restaurant geopend op de MS Rotterdam, een van de grote cruiseschepen van de Holland America Line. Een keer per tien dagen is er een Taste of Librije-avond op het schip, waarbij het restaurant wordt omgetoverd tot De Librije.

Librije opent pop-up restaurant op cruiseschip MS Rotterdam

In april wordt het plan aan boord van de MS Rotterdam gepresenteerd aan de Nederlandse pers. Intussen draait het bijzondere concept al op de MS Rotterdam. ‘Een keer in de tien dagen is er een Taste of Librije op de MS Rotterdam. Mijn souschefs gaan dan mee en verzorgden de maaltijden’, aldus Jonnie Boer over zijn pop-up restaurant op zee.

Het Pinnacle Grill-restaurant op het luxe cruiseschip wordt een keer per tien dagen omgetoverd tot De Librije. Het bedienend personeel, dat getraind is in De Librije in Zwolle, loopt in kleding van De Librije rond. De wijnkaart op die avond is volledig bepaald door Thérèse Boer, gastvrouw van het Zwolse driesterrenrestaurant. Het vijfgangenmenu bevat louter gerechten van Jonnie Boer en kenmerkend zijn voor De Librije-stijl.

Jonnie Boer is al enige tijd nauw betrokken bij Holland America Line. Zo is hij culinair adviseur van het cruiseconcern. Die samenwerking is nu geïntensiveerd met een eigen pop-up restaurant op de MS Rotterdam. In april zal meer bekend worden gemaakt over plannen van De Librije op de MS Rotterdam.

Reageer op dit artikel