nieuws

Plan: veerdienst langs horeca Amsterdamse IJ

Restaurant

Er zijn plannen voor één veerdienst die toeristen gaat vervoeren langs de horecagelegenheden aan het Amsterdamse IJ. Volgens de haven, verantwoordelijk voor het scheepvaartverkeer, is dat nodig om het ‘ordentelijk en veilig’ te houden op het water.

Plan: veerdienst langs horeca Amsterdamse IJ

‘Op het IJ moet een nieuwe bootdienst komen die toeristen – waarschijnlijk tegen een kleine vergoeding – in een half uur langs de horecazaken aan het water voert’, zo schrijft Parool op de website. Het idee van de Amsterdamse haven zou het gevolg zijn van de voortdurende groei van het aantal horecavoorzieningen aan de IJ-oevers.

De haven is verantwoordelijk  voor het scheepvaartverkeer over het IJ en wil er graag één veerdienst van maken om het ordentelijk en veilig te houden op het water. Het Parool citeert adjunct-havenmeester Aart Hiemstra, die niet wil dat allerlei boten kriskras over het IJ gaan varen.

Er worden steigers aangelegd door de haven, waarna rederijen gezamenlijk de exploitatie op zich kunnen nemen. Het Parool meldt dat mogelijk in april wordt gestart met een proef en dat het in de jaren daarna dan vaste vorm kan krijgen.

Op basis de van de plannen schrijft het Parool dat de boten op hun route het Muziekgebouw aan ’t IJ, de horeca bij het Azartplein, café-restaurant Stork aan de Noordelijke IJ-oever, filmmuseum Eye, de Westerdoksdijk en restaurant Nevy aandoen.

Reageer op dit artikel