nieuws

Prijzen uitgereikt tijdens Gala van het Kookboek

Restaurant

Culinaire prijzen voor Claudia Roden en Daniëlle De Vooght tijdens het Gala van het Kookboek bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Roden ontving vrijdag 18 januari de Johannes vanDamprijs, voor De Vooght was er de Joop Witteveenprijs.

Prijzen uitgereikt tijdens Gala van het Kookboek

Dat Claudia Roden de Johannes van Damprijs 2012 in ontvangst mocht nemen, was vorig jaar november al bekendgemaakt aan de vooravond van de Kookboeken7daagse. De prijs wordt door de Universiteit van Amsterdam uitgereikt aan een auteur die zich met zijn of haar publicaties buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie.

De Joop Witteveenprijs is bestemd voor het beste historische onderzoek op het gebied van de eetcultuur in Nederland en Vlaanderen. De Vlaamse historica Daniëlle De Vooght kreeg deze prijs toegekend voor haar boek ‘The King Invites: performing power at a courtly dining table’.

De prijzen bestaan uit een bord ontworpen door Joos Swarte en een geldbedrag. De officiële uitreiking op vrijdag 18 januari vormde het begin van het Gala van het Kookboek bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Behalve de prijsuitreikingen waren er tal van culinaire exposities, presentaties en proeverijen.

Bron: APS/ANP

Reageer op dit artikel