nieuws

Puur Restaurant Week in 2013 iets eerder

Restaurant

De Puur Restaurant Week 2013 wordt gehouden in juni, enkele maanden eerder dan de eerste twee edities in oktober. De inschrijving voor restaurants die willen deelnemen, is geopend.

Puur Restaurant Week in 2013 iets eerder

De Puur Restaurant Week is een initiatief van duurzame restaurantgids Puur! Uit Eten en wil chefs stimuleren met zoveel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten te werken.

In de actieweek serveren deelnemende restaurants een Puur Menu, wat aan die doelstelling voldoet. Anders dan veel andere actieweken, mogen restaurants zelf weten wat ze gasten rekenen voor hun Puur Menu.

De eerste twee edities van de Puur Restaurant Week waren in oktober, maar initiatiefneemster Jeannette van Mullem merkte dat veel restaurants dan al druk zijn met de vele andere acties en aanloop naar de gidsen. Daarom wordt de week nu van 3 tot en met 9 juni gehouden.

Deelname kost een restaurant €150 euro. Daarvoor krijgt de restaurateur een toolkit met promotiemateriaal en een eigen plek op de website van de week. Ook kan elk deelnemend restaurant zich aanmelden voor de wedstrijd Puurste Restaurant van Nederland, waarin een  jury genomineerde restaurants bezoekt en uiteindelijk het meest duurzame restaurant van Nederland en opvolger van De Veldkeuken in Culemborg aanwijst.

Reageer op dit artikel