nieuws

René Redzepi** verliest rechterhand

Restaurant

René Redzepi moet in zijn tweesterrenrestaurant Noma in Kopenhagen verder zonder zijn rechterhand. Eerste chef-kok Matt Orlando begint een eigen zaak, die wordt gevestigd nabij de haven in de hoofdstad en 1 juli de deuren moet openen.

René Redzepi** verliest rechterhand

De eerste chef-kok van tweesterrenrestaurant Noma in het Deense Kopenhagen gaat het fort verlaten en zijn eigen eetgelegenheid openen, zo schrijft Culy.nl. De Amerikaan Matt Orlando opent in juli restaurant Amass (dat staat voor samenkomen), vlakbij de haven van Kopenhagen.

Beste restaurant van de wereld

De rechterhand van René Redzepi is sinds twee jaar werkzaam bij Noma, dat door Restaurant Magazine al drie jaar achtereen is uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Orlando werkte daarvoor onder andere in de keukens van Heston Blumenthal en Thomas Keller.

Culy.nl meldt dat het nieuwe restaurant wordt gevestigd in een 60 jaar oud scheepsdepot in Kopenhagen en dat de gelegenheid ‘informeel’ wordt ‘met gedeelde tafels en gedeeld eten’. Zijn Amerikaanse achtergrond komt terug in het aanbod, dat dus niet alleen Nordic cuisine zal zijn.

Reageer op dit artikel