nieuws

Restaurants verbieden fotograferen gerechten

Restaurant

Restaurants in New York City komen in het geweer tegen gasten die foto’s maken van de gerechten die zij krijgen geserveerd. Een toenemend aantal restaurateurs heeft zelfs een verbod ingesteld, zo meldt Spits.nl op basis van berichtgeving in de New York Times.

Restaurants verbieden fotograferen gerechten

De eetgelegenheden ontmoedigen het maken van foto’s van de gerechten die worden geserveerd om deze te delen via sociale media. Een toenemend aantal ondernemers kiest zelfs voor een verbod, aldus Spits.nl op basis van berichtgeving in de New York Times.

Een medewerker van één van de restaurants meldt aan de New York Times dat ‘er niets storender is dan iedere 6 minuten een andere gast die foto’s maakt van zijn of haar diner’, aldus het artikel van Spits.

Volgens het nieuwsmedium maken de restaurants ‘de meest vreemde situaties mee’: gasten die bovenop hun stoel klimmen voor de perfecte foto of zelfs een statiefje bij zich hebben voor het beste resultaat.

Een van de chef-koks ondervangt het probleem door fotograferende gasten uit te nodigen in de keuken. De New York Times meldt dat hij gasten laat weten dat ‘de foto er nog veel mooier uitziet op de marmeren tafel in onze keuken’.

Discussieer mee over dit onderwerp in onze LinkedIn-groep! Wat vindt u? Hebben deze restaurateurs gelijk of moeten we fotograferende gasten juist alle ruimte geven en belonen voor hun inspanningen?

Reageer op dit artikel