nieuws

Ruisaard ‘tevreden’ over prestaties Bocuse d’Or

Restaurant

Martin Ruisaard kijkt ‘tevreden’ terug op zijn kookprestaties tijdens de eerste dag van de wereldfinale om de Bocuse d’Or in Lyon. ‘De gerechten en schalen waren op tijd klaar en hadden het gewenste resultaat’, aldus de chef-kok van De Fuik in Aalst, die Nederland dinsdag 29 en woensdag 30 januari vertegenwoordigt tijdens de prestigieuze kookwedstrijd.

Ruisaard ‘tevreden’ over prestaties Bocuse d’Or

Het was een hectische maar geslaagde dag, zo blikte Martin Ruisaard terug op de eerste dag van de wereldfinale van de Bocuse d’Or in het Franse Lyon. Ruisaard en zijn commis – en collega en partner – Rosita Nietvelt behoorden tot de twaalf landen die op de eerste dag in actie kwamen. De andere helft betreedt de keuken woensdag 30 januari.

Vis en vlees

Dinsdagavond sprak Misset Horeca met een ‘tevreden’ Ruisaard. ‘We hebben ontspannen kunnen koken, ondanks alle hectiek, en de gerechten en schalen zijn op tijd en met het gewenste resultaat geleverd.’

‘De vlees- en visschalen hadden een heel mooi Nederlands tintje’, aldus de chef-kok. ‘Er kwam Delfts blauw in terug, maar bijvoorbeeld ook de industrialisering. Mooi nationalistisch in de goede zin van het woord, zeg maar.’

Op de vraag of er dingen mis waren gegaan of beter hadden gekund, antwoordde Ruisaard ontkennend. ‘De ambitie is nog steeds een plek bij de beste tien. Lukt dat echter niet, dan moeten en kunnen we alsnog tevreden zijn.’

Paul Bocuse

Naamgever en topkok Paul Bocuse was dinsdag aanwezig in Lyon. ‘Ik hoorde aan de zaal dat hij binnenkwam, want die ontplofte. Omdat we zelf druk waren met koken, hebben we hem alleen langs zien komen. Morgen (vandaag, red.) hoop ik hem de hand te kunnen schudden.’

‘Hoe onze woensdag eruit ziet? We hebben eerst een paar bezoeken staan en daarna hoop ik met een ontspannen gevoel de dag door te komen, op weg naar de uitslag.’

De wereldfinale om de Bocuse d’Or is hier live te volgen.

Foto: Arnold van West

Reageer op dit artikel