nieuws

Slechts zes procent gasten bestelt kraanwater

Restaurant

Zes procent van de consumenten bestelt altijd kraanwater in een restaurant als ze water bestellen. Vrouwen bestellen vaker kraanwater dan mannen. Meer dan de helft van de consumenten bestelt nooit kraanwater. Een kwart doet het soms.

Slechts zes procent gasten bestelt kraanwater

Begin deze maand werd al bekend dat een gast ongeveer een euro wil betalen voor een gekoelde karaf kraanwater.

Waterbedrijf Vitens deed onderzoek naar kraanwater in de horeca. Meer dan de helft – 55 procent – van de ondervraagden bestelt nooit kraanwater in een restaurant. Bijna een kwart (24 procent) doet dit soms, 15procent heel af en toe en 6 procent bestelt altijd kraanwater in een restaurant.

Opvallend is dat 9 procent van de vrouwen zegt altijd kraanwater te bestellen, onder mannen is dat namelijk 2 procent: een stuk minder. Verder is het percentage 55-plussers dat altijd kraanwater bestelt relatief erg groot (11 procent) en het percentage 18 t/m 34-jarigen juist klein (1 procent). Ook zeggen 55-plussers minder vaak nooit kraanwater te bestellen (48 procent).

Van de ondervraagden die aangeven wel eens kraanwater te bestellen in een restaurant (45 procent van het totaal) zegt 40 procent zich hier helemaal niet voor te schamen. 43 procent schaamt zich niet echt, 15 procent een beetje en 2 procent heel erg.

Een kwart van de ondervraagden (25 procent) stoort zich er soms aan dat ze soms verplicht worden flessenwater te kopen in een restaurant en zelfs 31 procent geeft aan zich hier altijd aan te storen. 13 procent stoort zich hier af en toe aan en 18 procent stoort zich hier nooit aan.

Discussieer mee in onze LinkedIn-groep.

Reageer op dit artikel