nieuws

Sterrestaurant Basiliek zet in op all-in menu

Restaurant

Sterrestaurant Basiliek in Harderwijk van chef-kok Rik Jansma gaat in 2013 inzetten op all-in menus’. Niet alleen op door-de-weekse dagen maar ook op de piekmomenten in het weekend. Het all-in menu is zowel voor lunch als diner.

Sterrestaurant Basiliek zet in op all-in menu

‘Wij vinden all-in menu’s passen bij Basiliek anno 2013. Wij starten met 60 euro per persoon voor een driegangenmenu met zeven amuses, aperitief en drie wijnen, tafelwater en koffie met tien friandises.’ Jansma wil met zijn all-in menu eten op hoog niveau voor meer mensen vaker toegankelijk maken ‘De portemonnee weet van te voren waar-ie aan toe is! Dat willen gasten. Dat is Basiliek anno 2013.’

Het all-in menu kan uitgebreid worden naar vijf gangen (99 euro), acht gangen (137,50 euro) of zelfs twaalf gangen. De prijs voor het all-in menu wordt dan 165 euro.

Jansma werkte tijdens zijn ‘100 euro weken’ al vaker met een all-in menu. Basiliek bood in die week eind 2011 bijvoorbeeld een zevengangenmenu aan voor honderd euro. Dat was inclusief een glas champagne vooraf, een wijnarrangement, water, koffie en friandises na afloop. ‘In vier dagen tijd had ik 175 gasten in mijn zaak. Het was een doorstaand succes,’zo zei Jansma eerder tegen Missethoreca.nl. ‘Wel heb ik 20 procent marge moeten inleveren en was de fooi lager, maar de tent zat bomvol. Ik denk dat dit soort acties een trend is in de horeca’, besluit de chef-kok.

Reageer op dit artikel