nieuws

Wervingsbureau door met Amsterdams restaurant

Restaurant

L’invité le Restaurant gaat in 2013 verder als Frans-klassiek restaurant. Het pop-up initiatief startte in januari 2012 aan de Bloemgracht om in een periode van twaalf maanden medewerkers aan een baan te helpen in een ander restaurant, maar initiatiefnemer Sicco Moel heeft besloten de exploitatie voort te zetten

Wervingsbureau door met Amsterdams restaurant

Sicco Moel van Topkoks Werving & Selectie zet de exploitatie van L’invité le Restaurant aan de Bloemgracht in de Amsterdamse Jordaan voort. Een jaar geleden startte hij het project voor de duur van twaalf maanden.

Elke maand waren een andere chef-kok en maître actief, met als doel de medewerkers aan een baan te helpen in een andere restaurant. Onder hen onder andere Arend Nieboer, Peter Bakker en Thorwald Voss.

Met ingang van 2013 heeft jaarlijks een jong en veelbelovend talent van Topkoks Werving & Selectie de leiding. De aftrap wordt gedaan door de 22-jarige Aimé van der Veen. Hij stond vorig jaar november ook achter de kachel. Hij wordt gecoacht door chef-kok Peter Bakker, ook coach van het culinair team Amsterdam. De dagelijkse leiding is in handen van maître Gerben van Dalum.

In de nieuwe formule is het restaurant Frans-klassiek. Op het menu bijvoorbeeld huisgemaakte terrine, verse coquilles en côte de boeuff. Een driegangenmenu wordt geserveerd voor 35 euro, meerdere gangen zijn ook mogelijk.

L’invité le Restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er ook lunch. Er zijn 45 zitplaatsen.

Reageer op dit artikel