nieuws

Zes oud-sterrenchefs koken samen menu

Restaurant

Zes grote Nederlandse chefs uit de jaren ’80 gaan gezamenlijk koken. Ze nemen in februari tijdelijk de keuken van Het Bosch in Amsterdam over. Het gaat om Cees Helder, Constant Fonk, Emmanuel Mertens, Henk Tuin, Theo Nolet en Wulf Engel.

Zes oud-sterrenchefs koken samen menu

De zes oud-sterrenchefs zijn samen goed voor elf Michelinsterren. Ze koken in de week van 18 februari bij restaurant Het Bosch in Amsterdam van Ferry van Houten. Cees Helder***, Constant Fonk**, Emmanuel Mertens**, Henk Tuin*, Theo Nolet* en Wulf Engel** koken bij het Bosch elk een van hun signature dishes. Zoals ‘het eitje van Tuin’ van Henk Tuin, ‘de profiteroles foie gras’ van Constant Fonk, ‘platte oesters a la maison’ van Theo Nolet of de ‘fazant boerenkool’ van Wulf Engel.

Emmanuel Mertens over de ‘reünie van de sterrenchefs’: ‘Er wordt tegenwoordig nogal veel gefriemeld in keukens waarbij de smaak soms minder belangrijk is dan de techniek. Ik vind het leuk om tijdens dit culinaire evenement de kracht van de smaak van toen neer te zetten.’

‘Bijzonder. Het zal veel mooie herinneringen doen herleven,’ besluit initiatiefnemer Ferry van Houten van Het Bosch.

Reageer op dit artikel