nieuws

Alain Caron komt met culinair reisboek

Restaurant

Van de hand van de Franse televisie- en topkok Alain Caron verschijnt in april bij uitgeverij Carrera Culinair het culinaire reisboek Tour d’Alain.

Alain Caron komt met culinair reisboek

In Tour d’Alain neemt Alain Caron zijn lezers mee door zijn vaderland Frankrijk. Zijn reis gaat langs mensen, plekjes en adressen die er in Frankrijk, waarbij kookkunst en smaak centraal staan.
Frankrijk
Caron kent veel topchefs in Frankrijk persoonlijk en hij weet de weg naar de leuke bistro’s en brasseries, leveranciers van vis, vlees, groenten, specerijen, patisserie en wijnen. Verder kent hij de regio’s die voor liefhebbers van de Franse keuken interessant zijn.
‘Frankrijk is mijn bron, mijn basis, het heeft me gemaakt tot wie ik ben’, laat Caron weten. Hij wil zijn kennis en liefde voor Franse culinaire highlights met zijn lezers delen via het boek.
Culinaire wervelwind
De Franse chef, die al jaren in Nederland woont, heeft al een reeks kookboeken op zijn naam staan. Caron staat bekend als een veelzijdige kok en een ‘culinaire wervelwind.’ Hij interviewde vele bekende chefs, maakte culinaire foto’s en trad op als televisiekok. Regelmatig is hij te zien in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’. Verder is hij jurylid in het kookprogramma ‘Masterchef.

Tour d’Alain verschijnt in april 2013 bij uitgeverij Carrera Culinair onder ISBN 978 90 488 1286 8 en kost €25.

Reageer op dit artikel