nieuws

Amsterdam kraanwatervriendelijkste horecastad

Restaurant

Amsterdam is met 88 horecazaken die kraanwater serveren, de kraanwatervriendelijkste stad van Nederland. Dat heeft KRNWTR op 5 februari bekend gemaakt.

Amsterdam kraanwatervriendelijkste horecastad

KRNWTR stelde een kraanwaterkaart met 1400 horecazaken in Nederland samen waar je kraanwater kunt bestellen. Ze bepleit daarmee het serveren van kraanwater in de horeca in plaats van of naast bronwater. De hoofdstad van Nederland voert de top tien van steden met kraanwatervriendelijke horeca aan.
Groningen
De nummer twee van de top tien, Groningen, heeft 46 horecabedrijven waar ze water uit de kraan op tafel zetten. Dat is de helft van de winnaar Amsterdam. De kraanwateractie ‘Wotter uut Grunn’ van het Waterbedrijf Groningen heeft volgens KRNWTR bijgedragen aan het feit dat Groningen in Noord-Nederland de kraanwaterstad is.
Brabantwater
De provincie Brabant is goed vertegenwoordigd in de top tien. Daar heeft waterzuiveringsbedrijf Brabantwater een actie gevoerd onder de horeca om karaffen kraanwater te schenken. Dat heeft gezorgd voor de hoge ranking van de Brabantse steden, vindt KRNWTR.
Milieu
Tetsuro Miyazaki, mede-oprichter van KRNWTR vindt het grote aantal van 1400 horecazaken op de kraanwaterkaart ‘het bewijs dat de ondernemers in Nederland inspelen op de groeiende vraag om kraanwater in de horeca. Zo dragen ze bij aan een beter milieu.’ Kraanwater is volgens Miyazaki minder milieubelastend dan bronwater.
Top tien
De top tien van kraanwatervriendelijke horecasteden zag er op 28 januari als volgt uit:
1. Amsterdam, 2. Groningen, 3. Eindhoven, 3. Breda, 5. Den Bosch, 6. Veldhoven, 7. Tilburg, 8. Den Haag, 9. Rotterdam, 10. Haarlem.
App
Horeca-ondernemers die kraanwater serveren, kunnen zich aanmelden op de site van KRNWTR. Vanaf 22 maart is er ook een app beschikbaar met de kaart.

Reageer op dit artikel