nieuws

Culibus van JRE ingezet tegen obesitas

Restaurant

De Culibus van restaurantorganisatie JRE gaat de strijd aan tegen obesitas. Met smaakspelletjes wil de Culibus kinderen leren wat gezonde voeding is en wat niet.

Culibus van JRE ingezet tegen obesitas

Deze koerswijziging van de Culibus is bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de JRE op zondag 3 februari. De Culibus is een touringcar uitgerust met een volledige professionele keuken.

Door de gewijzigde koers gaat de Culibus in de toekomst meer naar scholen toe om daar kinderen op een leuke manier te leren wat gezonde voeding is. Dit laat Lex Gasseling, JRE-voorzitter, aan Misset Horeca weten. Het exacte plan moet nog worden uitgewerkt.

‘Heel veel kinderen in Nederland zijn te dik. Dit probleem kan de Culibus alleen niet oplossen, maar we kunnen er wel aan bijdragen.’Vanwege de gewijzigde inzet van de bus heeft ook de Johan Cruijff Foundation zich bij de Culibus aangesloten.

Reageer op dit artikel