nieuws

Hoofdprijs voor boek Jonnie Boer

Restaurant

Het kookboek Puurst van Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije is verkozen tot Beste Kookboek ter Wereld. Jonnie en Thérèse wonnen de prestigieuze prijs in de categorie ‘chef’. De prijs werd in Parijs uitgereikt tijdens de Gourmand World Cookbook Awards.

Hoofdprijs voor boek Jonnie Boer

Het prijswinnende boek Puurst van Jonnie en Thérèse Boer is het laatste deel uit de trilogie van het culinaire echtpaar en vertelt over smaak en (r)evolutie. Het schets een beeld van de evolultie van Boers kookkunst, en de geschiedenis en ontwikkeling van De Librije en haar leveranciers.

De eigenaars van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle zijn ‘trots en verheugd’ over de prijs. ‘Aangezien de categorie Beste Chef-kookboek zeer breed en overkoepelend is, zien we dit als een groot compliment.’

Ook twee andere Nederlandse kookboeken vielen in de prijzen. In de categorie Fish and Seafood wonnen Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld de tweede prijs met hun boek ‘De Oosterschelde Kreeft’. Het boek ‘Literalicious’ van Koen de Groote werd bekroond met de derde prijs in de categorie Foodwriting.

Sergio Herman

De uitgeverij van Tony Le Duc, Minestrone, waar Sergio Herman bij betrokken is, werd verkozen tot Kookboekuitgever van het Jaar.

Jan Bartelsman

De Nederlandse fotograaf Jan Bartelsman viel met drie boeken in de prijzen. Naast Puurst maakte hij ook de foto’s voor twee andere prijswinnaars: Beste Wijnboek van het Jaar Domaine de la Romanee Conti (initiatief van de Nederlandse wijnimporteur Henk Maas). Brons was er voor La Cucina Mia van Nicoletta Tavella in de categorie Italiaans kookboek.

Reageer op dit artikel