nieuws

Imko Binnerts start met Wijn & Ko

Restaurant

Imko Binnerts, patron cuisinier van Vis & Ko in Haarlem, start met een tweede zaak. Wijn & Ko op de Grote Markt in Haarlem gaat op 1 maart open. Binnerts spreekt van een pop-up wijncafé waar hij ook een dagelijks wisselend driegangenmenu serveert voor €25..

Imko Binnerts start met Wijn & Ko

Plannen voor een tweede locatie had Imko Binnerts eigenlijk niet. ‘We kregen deze locatie aangeboden en het is zo’n mooie plek… Na een goed voorstel van Heineken konden we het niet laten lopen.’ Aan de Grote Markt 21 in Haarlem zat tot voorheen Restaurant Madame Marlie. Eind vorig jaar sloot deze zaak van de broers Oudhaarlem haar deuren. ‘We hebben het huurcontract voor 15 maanden overgenomen. Wat er daarna gaat gebeuren, is afhankelijk van de resultaten van Wijn & Ko.

Chef Jacco Calf

Binnerts start Wijn & Ko samen met zijn echtgenote Cathy Moerdijk die verantwoordelijk is voor de wijn. De dagelijkse leiding van de locatie is in handen van Anouk Porck en in de keuken staat Jacco Calf (At Sea Scheveningen en Lambermons in Haarlem).

‘We serveren dagelijks een ander driegangenmenu. Lekker bourgondisch, simpel eten. Voor €25. Geen onzinnig gefrutsel, maar eten dat de kok zelf ook gewoon lekker vindt. Alleen een hoofdgerecht en een goed glas wijn heb je voor €15. Er kunnen ongeveer 35 gasten eten en we schenken zestig openen wijnen. Daarnaast schenken we een heel breed gamma aan wijnen waarbij we ook kleine hapjes serveren. Denk aan parmaham, gamba’s, iberico, rillette van eend, Gillardeaux, een bitterbal et cetera.’ Boven de wijnbar heeft Binnerts de beschikking over drie zalen. ‘Deze gaan we exploiteren voor feestjes en vergaderingen. Van babyborrel tot bruiloft’

Reageer op dit artikel