nieuws

Jaco van Hensbergen SVH Wijnmeester

Restaurant

Jaco van Hensbergen, sommelier bij restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Van Hensbergen (30) is een van de jongste professionals ooit, die deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca heeft behaald.

Jaco van Hensbergen SVH Wijnmeester

Naast Van Hensbergen (SVH Wijnmeester) is bij Parkheuvel nog een Meester werkzaam: patron-cuisinier Erik van Loo is SVH Meesterkok sinds 1997. Hiermee positioneert Parkheuvel zich in een bijzondere rij van restaurants waar twee professionals werkzaam zijn met deze titels.

Naast Parkheuvel ** zijn dit Grand Restaurant Karel V * (Utrecht), De Gieser Wildeman * (Noorderloos), Ciel Bleu Restaurant ** (Hotel Okura Amsterdam) en De Librije *** (Zwolle).

De titel SVH Wijnmeester is voor een sommelier de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Het is slechts voor de derde keer in drie jaar tijd dat een sommelier met succes de Meesterproef heeft afgelegd en de titel heeft behaald.

In 2010 was Noël Vanwittenbergh, sommelier bij Ciel Bleu Restaurant, succesvol en in 2012 ging Johan Kragtwijk, maitre-sommelier bij Grand Restaurant Karel V, Van Hensbergen voor.

Van Hensbergen kreeg de versierselen die bij de officiële titel SVH Wijnmeester horen van Christian Pol Roger, die speciaal hiervoor uit Frankrijk was overgekomen. Pol Roger is als vierde generatie van de familie Pol Roger actief betrokken en neemt zitting in de ‘Supervisory Committee’ van het uit 1849 daterende beroemde champagnehuis.

Van Hensbergen werd tijdens zijn Meesterproef op meer dan honderd onderdelen proefondervindelijk en bedrijfsmatig beoordeeld in restaurant Parkheuvel. De Meesterproef van Van Hensbergen werd afgenomen door Carsten Klint (secretaris Meestertitels bij SVH), en SVH Wijnmeesters Roy Pelgrim (sommelier bij restaurant Cordial in Hotel De Weverij in Oss) en Nic van Lokven (eigenaar van restaurant Het Savarijn in Nijmegen). Na afloop van de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van de specialistische kwaliteiten op wijngebied van Van Hensbergen, laat SVH weten.

Reageer op dit artikel