nieuws

Moshik Roth krijgt 10 van Johannes van Dam

Restaurant

Moshik Roth krijgt voor zijn culinaire kwaliteiten in restaurant &Samhoud Places in Amsterdam een tien van recensent Johannes van Dam. De Parool journalist gaf in zijn loopbaan nog maar twee keer eerder een tien, aan Le Restaurant en in 2004 aan La Rive, destijds onder leiding van Edwin Kats. ‘De smaken zijn steeds kleine explosies die je wakker schudden’, schrijft Van Dam over &Samhoud Places.

Moshik Roth krijgt 10 van Johannes van Dam

Moshik Roth krijgt de hoogst haalbare score van de culinair journalist van Het Parool, Johannes van Dam. Roth opende in augustus in Amsterdam samen met Salem Samhoud restaurant &Samhoud Places.

Van Dam roemt het restaurant om de avontuurlijke menukaart, kundige bediening en het fantastische eten. ‘Einstein had gelijk: door de intelligentie en vooral de verbeelding, de liefde voor de producten en de prikkeling van elke snaar van zelfs een doorgewinterde gastronoom is dit de absolute top’, aldus de journalist zaterdag in Het Parool. De vier amuses die hij krijgt geserveerd brengen hem al helemaal van zijn stuk, zo schrijft hij. Vervolgens beschrijft hij in lovende woorden de volgende zeven gerechten.

‘Het is duidelijk dat in deze keuken veel aandacht is voor de verrassende aroma’s en structuren van groenten, fruit en kruiden en dat de chef daar op een bijzondere wijze gebruik van maakt. Heel anders dan chefs die het zoeken in technische hoogstandjes. Hier komt de inspiratie uit de producten zelf.

Reageer op dit artikel