nieuws

Nieuwe teamleden Wereldmuseum

Restaurant

Het Wereldmuseum in Rotterdam heeft zijn brigade aangevuld na het vertrek van Danny Gonzalez, hoofd-horeca en maître-sommelier begin dit jaar. De witte brigade komt onder de leiding van chef Wim Severein als patron cuisinier. Ingrid Buikema zal optreden als maître-sommelier en Alex Klein is hoofd commerciële zaken.

Nieuwe teamleden Wereldmuseum

Cees Helder heeft als culinair adviseur een rol gehad in de uitbreiding van het team van het Wereldmuseum. Begin dit jaar vertrok Danny Gonzalez er. Hij had zowel de leiding over de witte als over de zwarte brigade. Chef Wim Severein stuurt de witte brigade nu aan, Ingrid Buikema de zwarte. Buikema is afkomst van Restaurant Seinpost. Daarvoor werkte ze onder meer bij Zeezout en Fred in Rotterdam en de Bernisse Molen in Geervliet.

Alex Klein is benoemd tot hoofd commerciële zaken van de horeca van het Wereldmuseum. Hem kennen we als exploitant van Kasteel Spangen. Later voerde hij het interim management van De Vierbannen in Ouwerkerk en was hij betrokken bij Hotel Corona in Den Haag.

De horeca van het Wereldmuseum heeft in korte tijd een goede reputatie opgebouwd. Het restaurant ontving in het eerste jaar de Gouden Pollepel van het AD (2009-2010). Momenteel staat het restaurant Wereldmuseum op plek 53 van de top 100 van de Lekker, heeft 16 punten in de GaultMillau.

Reageer op dit artikel