nieuws

Oud-Parkheuvelchef naar Vlieland

Restaurant

Erik Tas, voormalig sous-chef bij Parkheuvel in Rotterdam, is sinds vorige maand de nieuwe chef-kok van Badhotel Bruin op Vlieland.

Oud-Parkheuvelchef naar Vlieland

Met de komst van Erik Tas als chef-kok wordt het restaurant in Badhotel Bruin op Vlieland een omweg waard, zo laten hoteluitbaters Paul van Essen en Mirjam Westers in een persbericht weten. Ze vinden dat ze een ‘ster’ hebben binnengehaald. ‘We waren op zoek naar een kok met een hoog kwaliteitsniveau en kwamen bij Erik Tas uit’, laat Van Essen weten.
Regio
‘Kleinschalig en persoonlijk, dat is de kracht van Badhotel Bruin’, vindt chef-kok Erik Tas. Hij werkte tot voor kort voor tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam en ook voor Atsea in Scheveningen.
Tas gaat aan de slag met dagverse producten uit de regio. De brasserie krijgt een lunchkaart met klassieke gerechten die op een moderne manier bereid zijn. ‘Denk aan streekproducten van onze eigen Friese boer en producten van het wad.’ Voor de dinerkaart is het motto ‘puur en eerlijk’. Voor €35 is een driegangenmenu te koop.
Zilveren Oester
Erik Tas won in 2009 de vakwedstrijd om de Zilveren Oester namens Parkheuvel. Samen met maître Halil Assar vormde Tas toen het wedstrijdteam.

Reageer op dit artikel