nieuws

Paul van de Bunt** in zee met reisgigant Kras

Restaurant

Tweesterrenchef Paul van de Bunt van De Leuf in Ubachsberg gaat in zee met reisaanbieder Kras. De deal: een tweedaags culinair arrangement inclusief viergangendiner, overnachting en ontbijt voor 149 euro per persoon. Geldig op dinsdag, woensdag en donderdag.

Paul van de Bunt** in zee met reisgigant Kras

De aanbieding staat donderdag 7 februari op de voorpagina van De Telegraaf. ‘Het is een activiteit om daluren te vullen en Kras heeft het marketingbudget waar het ons aan ontbreekt,’ licht Paul van de Bunt zijn keuze toe. ‘Ik heb geen enkele gêne daarin. Ik ben ondernemer en moet op de daluren mijn zaak vullen.Lege stoelen kosten alleen maar geld. Het is een vorm van dynamische prijs die de reisbranche al heel veel toepast.’

Groupon

Van de Bunt is niet met Groupon in zee gegaan omdat hij vindt dat deze kortingsgigant een verkeerd imago heeft. ‘Daarnaast vind ik Groupon veel te duur.’ Aan Kras draagt de patron-cuisinier een vast bedrag per boeking af. De hoogte van dit bedrag wil de chef niet prijsgeven.

Dat de prijs van 149 euro scherp is, beseft Van de Bunt. ‘Maar ik houd wel degelijk wat over. Misschien niet zo veel aan de kamers, maar ik heb dan wel tafels in mijn restaurant bezet.’ De chef hoopt dat gasten die dit arrangement boeken zich ook gedragen als tweesterrengasten en een extra gangen bestellen, kaas erbij nemen, genieten van een aperitiefje en een wijnarrangement. ‘Er zit tenslotte geen BOB aan tafel.’

Aan de inkoopkant gaat Van de Bunt niet beknibbelen. ‘Mensen verwachten een diner op tweesterrenniveau. Ik beschouw dat als een zware verantwoording en ga dat niet goedkoop afmaken,’ besluit Van de Bunt.

Reageer op dit artikel