nieuws

Piet de Leeuw zet paardenvlees op de kaart

Restaurant

Steakhouse Piet de Leeuw in Amsterdam heeft paardenhaas op het menu gezet. Het horecabedrijf kwam vorige week in het nieuws toen bleek dat er jarenlang paard is verkochtr als runderbiefstuk.

Piet de Leeuw zet paardenvlees op de kaart

Vandaag de dag kunnen restaurantgasten kiezen uit ossenhaas en paardenhaas. ‘Maar bijna iedereen wil paardenvlees, die ossenhaas wordt nauwelijks verkocht’, zo laat advocaat Willem Jan Tielemans namens het restaurant weten aan Parool.nl.

Steakhouse Piet de Leeuw kwam in het nieuws na het schandaal met paardenvlees. Het restaurant ontkende eerst dat het paardenvlees serveerde maar moest na de bevestiging van de leverancier schoorvoetend toegeven dat het al jarenlang paardenvlees verkocht als runderbiefstuk.

De onthulling zorgde voor veel reacties bij het restaurant. Zijn advocaat, die de woordvoering heeft overgenomen, hierover: ‘Hij heeft van veel vaste klanten telefonisch een hart onder de riem gestoken gekregen. Onder wie veel BN’ers. Er zijn ook mensen die speciaal voor het paardenvlees komen. Maar er is ook een aantal vervelende telefoontjes geweest.’

Het uit de kast komen van Steakhouse Piet de Leeuw heeft inmiddels voor een toename aan populariteit van paardenvlees onder horecakoks gevolgd. Zo zijn volgens de Amsterdamse horecaslager Frans Kaijser ‘wel tien restaurants’ die paardenvlees willen hebben.

Reageer op dit artikel