nieuws

Primeur: Bijdendijk in Top Chef Frankrijk

Restaurant

Joris Bijdendijk, chef-kok van het Amsterdamse restaurant Bridges, is de eerste Nederlandse chef die deelneemt aan Top Chef Frankrijk. Deelname aan dit programma van de Franse televisiezender M6 was tot dusver alleen weggelegd voor Franse en Belgische chefs.

Primeur: Bijdendijk in Top Chef Frankrijk

Bijdendijk noemt het een hele eer om deel te mogen nemen aan Top Chef Frankrijk. ‘En om gejureerd te worden door internationale grootheden als Jean-François Piège, Martín Berasategui en Thierry Marx’, aldus Bijdendijk.

Bijdendijk vervolgt: ‘Het talent dat hier rondloopt, maakt deze deelname enorm uitdagend. Ik ben met volle overgave dit avontuur aangegaan en prijs me zeer gelukkig met deze leerzame ervaring’.

De 28-jarige Joris Bijdendijk is de nieuwe Executive Chef van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Bijdendijk staat sinds november 2012 achter de kachel van Bridges, het restaurant dat onder leiding staat van tweesterrenchef Ron Blaauw.

Reageer op dit artikel