nieuws

Restaurant Blauw naar Rotterdam met crowdfunding

Restaurant

Restaurantketen Blauw met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gaat ook naar Rotterdam. Eigenaar Stefan Vreugdenhil haalde met een financieringsactie €250.000 op bij 144 investeerders. En dat in slechts 47 uur..

Restaurant Blauw naar Rotterdam met crowdfunding

Het benodigde geld voor een nieuwe vestiging van de Indonesische restaurantketen Blauw werd via de site GeldvoorElkaar bijeengebracht.

De restaurantketen krijgt het bedrag in de vorm van een annuitaire lening met een rente van 9,5 procent. Geldvoorelkaar int de rente en de aflossing op de lening en verdeelt die onder de investeerders. Beleggers krijgen ook het recht om met 15 tot 25 procent korting bij het restaurant te eten.

Martijn van Schelven, mede-eigenaar van Geldvoorelkaar, praat over een record. Hij verklaart het succes door het gemak waarmee mensen het project kunnen begrijpen. ‘Mensen investeren graag in dingen die ze snappen. En men weet ook dat horeca moeilijk te financieren is via de bank.’

Blauw heeft al eerder ervaring opgedaan met crowdfunding. De locatie in Den Haag werd ook op deze manier gefinancierd.

Reageer op dit artikel