nieuws

Restaurant haalt jubileum dankzij Facebook

Restaurant

Pixels in Breda viert in 2013 het 25-jarig bestaan. Met dank aan Facebook. Ondernemer Pol van der Zwam startte – met succes – een crowdfundingcampagne om zijn restaurant van de financiële ondergang te redden. Het jubileum gaat hij halen, de toekomst is echter nog niet gegarandeerd.

Restaurant haalt jubileum dankzij Facebook
Foto: Koos Groenewold

Pol van der Zwam startte vorig jaar oktober een Facebookcampagne om zijn restaurant Pixels in Breda van de ondergang te redden. Een grootscheepse verbouwing werd twee keer zo duur, waardoor de ondernemer zich in de schulden moest steken en een faillissement dreigde.

Schulden

Via Facebook deed hij een bijzondere roep om hulp. Hij vroeg mensen om 50 of 100 euro over te maken om zijn restaurant overeind te helpen. Met succes. In de nieuwste uitgave van Misset Horeca vertelt hij openhartig over zijn problemen en de reddingsactie.

‘Ik had zevenhonderd vrienden op Facebook, die kom ik om hulp vragen’, aldus Van der Zwam. ‘Het was een laatste noodgreep. Door het geld dat binnenkwam, kon ik in december in één klap 30 tot 35 procent van mijn directe schulden afbetalen.’

Jubileum

Het jubileum wordt ingetogen gevierd, omdat het faillissement – ondanks de actie – nog niet van de baan is. Van der Zwam: ‘Vanaf nu is het volle kracht vooruit. Ik bruis weer van energie. Ik moet het warmaken voor alle mensen die me steunen.’

De volledige reportage over Pixels en Pol van der Zwam staat in de nieuwste editie van Misset Horeca, die als verschijningsdatum vrijdag 8 februari heeft. Klik hier voor de abonnementsvoorwaarden.

Reageer op dit artikel