nieuws

Rode snapper is vaak geen rode snapper in VS

Restaurant

Europa is in rep en roer over lasagne en andere producten waarin paardenvlees blijkt te zijn verwerkt. Consumenten in de Verenigde Staten hebben hun eigen voedselschandaal. Daarin draait het vooral om de zeevis red snapper (rode snapper).

Rode snapper is vaak geen rode snapper in VS

Onderzoek in twaalf regio’s van de Verenigde Staten bracht aan het licht dat de rode snapper die op vismarkten te koop wordt aangeboden of op de menukaart van een restaurant staat, vaak een totaal andere vis was en in veel gevallen niet eens behoort tot de snapperfamilie.

Het onderzoek, waarvan de resultaten donderdag onder meer werden gemeld in The New York Times, werd verricht door de milieuorganisatie Oceana in de periode 2010-2012. Een derde van de onderzochte monsters bleek niet de vis te zijn die de consument dacht te gaan nuttigen.

Reageer op dit artikel