nieuws

RTL Nederland stopt met Topchef

Restaurant

Er komt geen nieuwe serie van Topchef. Na vijf seizoenen stopt RTL Nederland met het tv-programma, dat werd gepresenteerd door Robert Kranenborg en Julius Jaspers en werd uitgezonden op RTL 5.

RTL Nederland stopt met Topchef

‘Het programma zal in deze vorm voorlopig niet terugkeren bij RTL 5’, zo laat senior communicatieadviseur Karin Bouwknegt van RTL Nederland weten. ‘Het format is een aantal seizoenen heel succesvol geweest op de zender.’

‘We zien dat het programma het afgelopen seizoen terugliep in kijkcijfers en dan is het goed om te concluderen dat het format in deze vorm even niet meer werkt’, vervolgt Bouwknegt. ‘Wellicht komt er een nieuw (kook)format met de heren of één van hen, dat is nog niet duidelijk.’

Sterrenchefs

‘We hebben eigenlijk alles gedaan met het programma’, is de reactie van Robert Kranenborg. ‘We hebben gewerkt met amateurkoks en met professionals en het laatste seizoen was de climax met al die sterrenchefs.’

Over de kijkcijfers zegt hij: ‘We hadden onze dagelijkse groep vaste kijkers, dat aantal bleef stabiel. De duidelijke verdere ontwikkeling daarin ontbrak. Het is desondanks niet zo heel velen gegeven om drie jaar – en vijf seizoenen – een programma te mogen doen op televisie.’

Jonnie Boer en Sergio Herman

Kranenborg kijkt tevreden terug op de drie jaren. ‘Ik heb geen favoriete serie, maar ik ben wel heel trots op de laatste: sterrenchefs tegen topchefs. Alle sterrenchefs verleenden hun medewerking en in de finaleuitzending hadden we Jonnie Boer en Sergio Herman in de studio.’

Nieuw restaurant

Julius Jaspers is op dit moment bij RTL Nederland te zien in het tv-programma ‘Wie is de reisleider’. Tijdens de Horecava maakte Jaspers bovendien aan Misset Horeca bekend dat Kranenborg en hij een ‘groot restaurant’ gaan starten ergens in Nederland.

Kranenborg en Jaspers worden verantwoordelijk voor de culinaire invulling en zullen in het begin ook achter het fornuis plaatsnemen. De deuren van de nieuwe eetgelegenheid moeten in augustus ‘ergens in Nederland’ openen.

Voor wie de video nog niet heeft gezien: tijdens de laatste serie van Topchef werd door de deelnemers, Kranenborg en Jaspers een clip gemaakt op de succesvolle plaat Gangnam Style van PSY. De moeite van het bekijken meer dan waard.

Reageer op dit artikel