nieuws

Wereldrecordpoging non-stop koken voor Nederlander

Restaurant

De Nederlander Rob Smink van Smink Culinair in Nieuwleusen is sinds 2 februari 2013 de officiële houder van het wereldrecord non stop koken (individueel).

Wereldrecordpoging non-stop koken voor Nederlander

Smink kookte op 29 september 2012 maar liefst 36 uur en 58 minuten non stop. Daarmee verbeterde hij het oude record van twee Belgische koks dat op 36 uur stond.

De recordpoging werd op 2 februari officieel goedgekeurd door het Guinness Book of Records. De Nederlandse kok en eigenaar van kookstudio en opleidingscentrum Smink Culinair in Nieuwleusen nam het initiatief voor de recordpoging om het tienjarig bestaan van zijn bedrijf op te luisteren. Gasten consumeerden het eten dat de chef op 29 september bereidde. De opbrengst ging naar twee goede doelen: de Hartstichting en de Vereniging van Ouders van Kinderen met Kanker.

Reageer op dit artikel