nieuws

Zwethheul** weer naar ABN AMRO tennistoernooi

Restaurant

Tweesterrenchef Mario Ridder verhuist zijn restaurant De Zwethheul tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament opnieuw naar Ahoy. Vanaf maandag 11 februari serveert hij gedurende een week lunch en diner in het vipdorp van het ATP-toernooi.

Zwethheul** weer naar ABN AMRO tennistoernooi

Mario Ridder heeft hoge verwachtingen van de komende editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament in de Rotterdamse Ahoy. Voor de tweede keer op rij verplaatst hij zijn tweesterrenrestaurant De Zwethheul naar het vipdorp van het tennistoernooi. ‘Vorig jaar was het top en voor dit jaar verwachten we er nog meer van.’

Zwethheul on tour

Onder de naam De Zwethheul on tour ‘verhuist’ het restaurant voor zeven dagen naar Rotterdam en gaan de deuren in Schipluiden een week dicht. Ridder: ‘Gasten wanen zich visueel in De Zwethheul, want het meubilair, het zilver, het porselein, de menu- en wijnkaart en het personeel verhuizen mee.’

Verbouwing keuken Schipluiden

De sluiting in Schipluiden gebruikt hij voor een verbouwing van zijn keuken. ‘Er komt een nieuwe vloer in’, aldus Ridder. ‘Dat is het laatste deel van de renovatie van de keuken. Daarna is deze prima in orde en kunnen we er weer een aantal jaren mee vooruit.’

Vorig jaar topweek
De tweesterrenchef kijkt tevreden terug op vorig jaar. ‘Het was niet alleen een topweek, ik heb er ook extra klandizie aan overgehouden. Gasten die dachten dat meneer Wildschut (Cees Wildschut, de vorige eigenaar van De Zwethheul, red.) nog steeds eigenaar was, zagen mij koken tijdens het tennistoernooi, hoorden dat ik nu eigenaar ben en zijn in Schipluiden komen eten.’

Lunch en diner

Ridder en zijn medewerkers serveren van maandag tot en met zaterdag lunch en diner, en op zondag  – de finaledag – alleen lunch. Deze zijn – vanzelfsprekend – afgestemd op de tenniswedstrijden. ‘De lunch begint om 11.45 uur en is om 14.00 uur klaar. Voor het diner geldt een aanvangstijd van 17.45 uur en kunnen gasten om 20.00 uur van tafel.’

Op het menu staan een driegangenlunch en een menu van vier gangen ’s avonds. ‘Daarnaast werken we met een á-la-cartekaart.’

Reageer op dit artikel