nieuws

Crowdfundingactie Oud Utreg mislukt

Restaurant

Een crowdfundingactie van restaurant Oud Utreg in Utrecht is uitgedraaid op een teleurstelling. De eigenaren hoopten in drie maanden €50.000 op te halen voor noodzakelijke investeringen, maar kwamen niet verder dan €6.000.

Crowdfundingactie Oud Utreg mislukt

De unieke actie van restaurant Oud Utreg aan de Voorstraat om investeerders te trekken, is een grote flop geworden, zo schrijft de Telegraaf op de website. Na drie maanden werd €6.000 euro binnengehaald, terwijl ruim acht keer zoveel nodig was.

De eigenaren wilden het het geld gebruiken voor onder andere nieuw servies en ander meubilair. De investeringen zijn nodig om de boel draaiende te houden, nadat was deelgenomen aan Herrie XXL en een succesvolle doorstart was gemaakt. Tot vorig jaar heette het restaurant Ommekeer.

Na drie maanden stond de teller op slechts €6.00, bijeengebracht door 22 mensen. De Telegraaf citeert John Spruit, samen met Rik de Krosse eigenaar: ‘Dit hadden we nooit verwacht, de actie is op een teleurstelling uitgelopen.’

De twee ondernemers laten weten dat het geld teruggaat naar de investeerders en dat beiden nu moeten roeien met de riemen die ze hebben. ‘De tijd zal het leren’, aldus Spruit in het artikel.

Reageer op dit artikel