nieuws

Culinaire trips naar internationale toprestaurants

Restaurant

Aanschuiven bij topkoks overal ter wereld. Dat is volgens initiatiefnemers Martijn Lenselink en Baret Dokmecian het idee achter hun nieuwe onderneming Liaison Travel in Rotterdam. Het duo verzorgt internationale culinaire trips. Op de lijst staan onder andere Dinner by Heston Blumenthal en L’Atelier de Joël Robuchon in Londen en El Cellar de Can Roca in het Spaanse Girona.

Culinaire trips naar internationale toprestaurants

Baret Dokmecian verzorgt als eigenaar van het Rotterdamse reisbureau Buitenlandsche Zaken al culinaire trips naar restaurant Noma van chef-kok René Redzepi in Kopenhagen. Dat aanbod is nu uitgebreid en ondergebracht bij Liaison Travel in Rotterdam.

De nieuwe onderneming leidt hij samen met Martijn Lenselink, die een verleden heeft als sommelier in diverse restaurants in de Maasstad. Basis van een trip is een lunch of diner, maar desgewenst kan een bezoek worden uitgebreid met bijvoorbeeld een wijnproeverij of een niet-culinaire activiteit.

Heston Blumenthal

‘We kunnen reizen organiseren naar zo ongeveer de gehele top van St. Pellegrino-lijst van beste restaurants’, aldus Dokmecian tegen MissetHoreca.nl over het nieuwe initiatief. ‘Diner by Heston Blumenthal en L’Atelier Joël Robuchon in Londen, El Celler de Can Roca in San Sebastian en Steiereck in Wenen, om er een paar te noemen.’

‘Culinair genieten staat in Nederland nog in de kinderschoenen’, vertelt Dokmecian over het ontstaan van de nieuwe onderneming. ‘Mensen die tijdens een zakenreis blijven eten in het hotel of een lang weekeinde weg gaan en alles regelen, maar vergeten dat je in New York, Sao Paulo of Stockholm bij de beste restaurants van de wereld kunt eten. Een gemiste kans.’

Kijk voor meer informatie op de website: Liaisontravel.nl.

Reageer op dit artikel