nieuws

Derde ster Noma blijft opnieuw uit

Restaurant

Noma in Kopenhagen is donderdag 14 maart door Michelin opnieuw niet beloond met een derde ster. Het restaurant van chef-kok René Redzepi, volgens The World’s 50 Best Restaurants van San Pellegrino de beste van de wereld, is sinds 2007 in het bezit van twee sterren en krijgt er in de Deense hoofdstad een collega met twee sterren bij: Geranium.

Derde ster Noma blijft opnieuw uit

Weer geen derde ster voor René Redzepi en zijn restaurant Noma in Kopenhagen, zo is te lezen op de website Bloomberg.com na de presentatie van de rode gids ‘Michelin Main Cities op Europe 2013’ op donderdag 14 maart.

In de gids zijn restaurants en hotels uit 44 Europese steden opgenomen, waaronder de Scandinavische landen, Oostenrijk, Tsjechië, Griekenland, Hongarije en Polen.

Best 50 San Pellegrino

Redzepi, die met Noma de The World’s 50 Best Restaurants van San Pellegrino aanvoert, is sinds 2007 in het bezit van twee Michelinsterren. Hij krijgt er in Kopenhagen een tweesterrencollega bij: restaurant Geranium, dat vorig jaar ‘pas’ de eerste ster ontving.

Noma voert sinds 2010 de San Pellegrino-ranglijst aan. René Redzepi, sinds 2003 eigenaar, kwam op de eerste plaats terecht, nadat elBulli van Ferran Adriá de deuren sloot. De doorgaans goed ingelichte website Eater.com meldde dinsdag 12 maart dat Noma in 2013 niet meer op de eerste plaats staat.

Narisawa Tokyo nieuwe nummer 1

Volgens dit medium wordt Narisawa in Tokyo de nieuwe nummer 1. Opvallend is dat dit ook geen driesterrenrestaurant is. Chef-kok en eigenaar Yoshihiro Narisawa bezit eveneens twee Michelinsterren.

De lijst van 2013 wordt maandag 29 april gepresenteerd. Bij de beste 50 staan de Nederlandse driesterrenrestaurants Oud Sluis in Sluis (plek 21) en De Librije in Zwolle (33).

Norovirus

Noma haalde recent het nieuws, nadat 63 mensen ziek waren geworden na een bezoek aan het restaurant. Het bleek te gaan om het norovirus, zo werd duidelijk na onderzoek door de Deense voedsel- en warenautoriteit.

Als bijlage het volledige overzicht van de 32e editie van de Michelin-gids Main Cities of Europe. Deze telt negen nieuwe tweesterrenrestaurants en vijftig nieuwe sterrestaurants. Er zijn nu 412 sterrenrestaurants (15 x 3 sterren, 80 x 2 sterren en 309 x 1 ster), dat zijn er bijna 10 procent meer dan in 2012 (376).

Reageer op dit artikel