nieuws

Erica Terpstra veilt eerste Oosterscheldekreeft

Restaurant

Het officiële startsein voor het seizoen van de Oosterscheldekreeft wordt op donderdag 28 maart gegeven door het veilen van het eerste opgeviste exemplaar door Erica Terpstra. De opbrengst gaat naar het Liliane Fonds.

Erica Terpstra veilt eerste Oosterscheldekreeft

Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek zal de eerste Oosterscheldekreeften opvissen op 28 maart. Daarna zal oud-politica Erica Terpstra per helicopter met de kreeft naar Colijnsplaat worden gebracht. Daar zal ze als ambassadeur van het Liliane Fonds de veilinghamer ter hand nemen.
De opbrengst van de veiling gaat naar het Liliane Fonds, dat kinderen in ontwikkelingslanden met een handicap helpt door het aanbieden van medische zorg, revalidatie, onderwijs en opleiding.

Seizoen
Met de veiling van de eerste opgeviste Oosterscheldekreeft, geeft Terpstra eveneens het startschot voor het seizoen van dit waterdier. De periode waarin deze Zeeuwse kreeft gevangen mag worden loopt tot 15 juli. Vorig jaar ontving de toenmalige staatssecretaris van infrastructuur en milieu Joop Atsma het eerste exemplaar.

Kring
De Oosterscheldekreeft is een hoogwaardig culinair product. Het bijzondere van de seizoenskreeft is dat deze een eigen dna-structuur heeft, welke afwijkt van andere kreeften. Een aantal (Zeeuwse) restaurants welke is aangesloten bij De kring van de Oosterscheldekreeft, biedt deze aan in een menu voor €59,50.

Reageer op dit artikel