nieuws

Heerlijk10Daagse breidt uit met STAR-editie

Restaurant

Heerlijk.nl breidt het aantal edities van de Heerlijk10Daagse in 2013 uit naar drie. In september vindt de eerste STAR edition plaats, een concept dat op een hoger niveau wordt gepositioneerd en is bedoeld voor een specifiekere doelgroep. De exacte details worden later dit jaar bekendgemaakt.

Ook in 2013 is er twee keer een Heerlijk10Daagse. De eerste is van 7 tot en met 16 mei, daarvoor kunnen restaurants zich vanaf vandaag inschrijven. De najaarseditie vindt plaats van 5 tot en met 14 november.

STAR-editie

Van 16 tot en met 25 september is de eerste Heerlijk10Daagse STAR edition. Een concept dat op een hoger niveau wordt gepositioneerd en is bedoeld voor een specifiekere doelgroep. ‘De exacte details worden later dit jaar bekendgemaakt’, zo laat initiatiefnemer Arthur Bassant weten aan MissetHoreca.nl.

Restaurant Week

Heerlijk.nl startte in 2012 met de Heerlijk10Daagse als tegenhanger van de Restaurant Week van DiningCity. Gasten betalen bij de deelnemende restaurants 20 euro voor een driegangenlunch en 25 euro voor een driegangendiner. Sterzaken berekenen een toeslag van 10 euro per ster.

Marktaandeel

Bassant: ‘In 2012 deed Misset Horeca onderzoek naar toprestaurants die deelnamen aan actieweken. Daaruit bleek dat Heerlijk10Daagse snel marktaandeel verovert. Na de allereerste editie vorig jaar mei liepen we nog maar 9 procent achter op Restaurant Week. Deze start heeft een mooi vervolg gekregen met een groei van 30 procent aan reserveringen ten opzichte van de eerste editie.’

Reageer op dit artikel