nieuws

Hertog Jan*** betaalt voor weg: ‘Echt gevaarlijk

Restaurant

Wij hebben het charter voor duurzaam ondernemen getekend en dat nemen we ernstig.’ Guido Francque, medewerker van Hertog Jan in Brugge, vertelt in het Gazet van Antwerpen waarom het Belgische driesterrenrestaurant 25.000 euro betaalt voor de heraanleg van een openbare weg op de nieuwe locatie in Zedelgem. ‘Het is daar echt gevaarlijk.

Hertog Jan*** betaalt voor weg: ‘Echt gevaarlijk

Vorige week meldde MissetHoreca.nl dat het Belgische driesterrenrestaurant Hertog Jan 25.000 euro bijdraagt aan de heraanleg van een openbare weg op de nieuwe locatie in Zedelgem, onder de rook van Brugge.

Ongevallen

De reden dat eigenaren Gert De Mangeleer en Joachim Boudens dit doen, is dat de verkeerssituatie bij de nieuwe locatie van het toprestaurant nogal te wensen overlaat. Het pand ligt net voorbij een bocht, tegen de drukke weg aan en op een plek waar geregeld ongevallen gebeuren.

‘We willen zo goed mogelijk zorgen voor de werkomgeving, voor ons personeel, onze klanten én voor de buurtbewoners’, zo legt Guido Francque, medewerker van het Belgische driesterrenrestaurant, aan het Gazet van Antwerpen uit.

Auto in voortuin

Volgens Francque, beschouwen de uitbaters zich niet als wilde weldoeners die maar wat met geld smijten. Het is daar echt gevaarlijk, aldus de medewerker. ‘Voor die bocht ligt er bovendien nog een zijweg.’

Buurtbewoners maken het geregeld mee dat een auto in hun voortuin belandt, aldus Francque in het artikel. ‘Wij hebben het charter voor duurzaam ondernemen getekend en dat nemen we ernstig.’

De gemeente gaat de bocht iets ruimer maken, waardoor de zichtbaarheid vergroot van 40 tot 100 meter. Naar schatting bedragen de totale kosten voor de heraanleg van de openbare weg 125.000 tot 150.000 euro.

Nieuwe locatie

Hertog Jan verhuist in 2014 naar een authentieke boerderij uit de 18e eeuw in Zedelgem, onder de rook van Brugge. Negen jaar geleden werden De Mangeleer en Boudens eigenaren van het restaurant, dat in november 2011 de derde Michelinster ontving.

Het duo heeft een eigen tuinman in dienst. Groenten, kruiden en fruit uit de eigen tuin vormen de rode draad bij Hertog Jan.

Reageer op dit artikel