nieuws

Hertog Jan Brugge*** betaalt mee aan aanleg weg

Restaurant

Het Belgische driesterrenrestaurant Hertog Jan legt €25.000 op tafel voor de heraanleg van een openbare weg op de nieuwe locatie in Zedelgem, onder de rook van Brugge.

Hertog Jan Brugge*** betaalt mee aan aanleg weg

De verkeerssituatie bij de nieuwe locatie van het toprestaurant laat nogal te wensen over, menen de uitbaters van de zaak. Om die reden hebben eigenaren Gert De Mangeleer en Joachim Boudens de gemeente het bedrag geschonken om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Met succes, zo bericht de Vlaamse krant De Standaard donderdag. De gemeenteraad keurde de nieuwe plannen goed en nog dit jaar beginnen de werkzaamheden.

‘Ongezien’, zegt Luc Martens, de voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten in de krant. Naar zijn weten heeft nooit eerder een zelfstandige of particulier meebetaald aan de aanleg van wegen.

Het moet ook geen gewoonte worden, vindt hij. ‘Het is niet de bedoeling dat rijken een veilige straat hebben en anderen niet.’

Michelin

Hertog Jan ontving in november 2011 de derde Michelinster. Negen jaar eerder namen De Mangeleer en Boudens het restaurant over van Guido Francque. In 2006 (voor 2007) ontvingen ze de eerste Michelinster en in 2009 (voor 2010) de tweede.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel