nieuws

Horecafamilie verdacht van forse fraude

Restaurant

Leden van een horecafamilie uit Amsterdam worden er van verdacht de belastingdienst voor miljoenen te hebben opgelicht. De vier verdachten stonden vrijdag 1 maart terecht voor de rechtbank. Het OM eiste tot 30 maanden celstraf.

Horecafamilie verdacht van forse fraude

Verdachten zijn een 57-jarige man, zijn 51-jarige broer, zijn 31-jarige zoon en een 41-jarige neef. Onder leiding van de 57-jarige runden zij een aantal hotels en restaurants op en rond het Damrak in Amsterdam. Het Parool schrijft over de belastingfraude. Namen van verdachten worden hierbij niet genoemd.

Het personeel van de horecafamilie kreeg loon direct uit de kassa betaald. Omzet- en loonbelasting werden niet betaald, sociale premies niet afgedragen.

Deze werkwijze leverde de verdachten een voordeel op van 2 tot 5 miljoen euro, berekende het OM. Volgens de officier van justitie werden de miljoenen euro’s vervolgens gestort op rekeningen in Luxemburg.

Het OM ziet de 57-jarige als hoofdverdachte; hij leidde de familieorganisatie Tegen de man is 30 maanden geëist. Zijn zoon hoorde 18 maanden cel eisen waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Tegen de neef en broer van de hoofdverdachte is respectievelijk 24 en 18 maanden cel geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Reageer op dit artikel