nieuws

KiKa-week Antichic levert 1200 euro op

Restaurant

De speciale restaurantweek van Antichic in Rotterdam ten behoeve van stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft 1200 euro opgeleverd. Eigenaren Ank van der Waal en Ron van Beek doneerden van 27 februari tot en met 9 maart hun fooien en 5 euro per verkocht actiemenu.

KiKa-week Antichic levert 1200 euro op

De actieweek van het Rotterdamse Antichic werd bedacht als alternatief voor de Restaurant Week van DiningCity, die plaatsvond in dezelfde periode. Het restaurant verkocht een speciaal KiKa-menu, waarvan 5 euro werd gedoneerd aan het goede doel.

Dat ging in het vorm van het kopen van stenen voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, dat in 2015 in Utrecht wordt geopend. Voor 5 euro kon één steen worden aangeschaft.

Actiemenu

Behalve het vaste bedrag per verkocht actiemenu werd ook de fooi van die periode gedoneerd. In totaal leverde dat 1200 euro op. ‘Echt elke gast bestelde het KiKa-menu en heeft daarmee een steentje bijgedragen’, aldus Van der Waal, die in haar restaurant 24 couverts heeft.

Restaurant Week

De eigenaren bedachten het idee als alternatief voor de landelijke Restaurant Week van DiningCity, waarin ze zich niet meer kon vinden.

Van der Waal: ‘Omzettechnisch is het goed uitgepakt. Onze omzet was in deze week hetzelfde als normaal en de marketingkosten die je aan georganiseerde acties kwijt bent, konden we in zijn geheel aan KiKa schenken.’

Reageer op dit artikel