nieuws

Kromme Watergang** viert twintigjarig bestaan

Restaurant

De Kromme Watergang in Slijkplaat is jarig. Maandag 11 maart bestaat het Zeeuwse tweesterrenrestaurant van Edwin en Blanche Vinke twintig jaar. Het paar gaat uitgebreid stilstaan bij dit jubileum, te beginnen met een twintiggangenmenu met daarin de topgerechten van de afgelopen twintig jaar.

Kromme Watergang** viert twintigjarig bestaan

Op 11 maart 1993 startten Edwin en Blanche Vinke met De Kromme Watergang, in een voormalig schoolgebouw in het plaatsje Slijkplaat in West-Zeeuws Vlaanderen. ‘Het draait allemaal om het vangen van smaken’, is de filosofie van patrons Edwin Vinke, die inmiddels in het bezit is van twee Michelinsterren en in 2010 door GaultMillau werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2011.

Vorig jaar startte Edwin Vinke met De Zilte Hof, een proeftuin van bijna 1 hectare tegenover het restaurant. Daarop worden Zeeuwse gewassen verbouwd, die dagvers worden geplukt. Zijn vrouw Blanche Vinke werd in 2009 door Saisonnier beloond met de d’Couvert gastvrijheidsprijs en vorig jaar oktober won sommelier Mike Dooms de GaultMillau-award die hoort bij de Beste Wijn-Spijsspecialist 2013.

Wat De Kromme Watergang allemaal gaat doen om het twintigjarig bestaan te vieren, is voor het grootste deel nog een geheim. ‘Woensdag starten we met een twintiggangenmenu met daarin de topgerechten van de afgelopen twintig jaar’, aldus Blanche Vinke.

De verdere activiteiten worden de komende maanden ontwikkeld, bedoeld om met gasten, vrienden en relaties stil te staan bij dit jubileum’, aldus Edwin en Blanche Vinke.

Reageer op dit artikel