nieuws

Nieuw chocolade-event in Amsterdam

Restaurant

Stichting Chocolade Festival organiseert 8 tot en met 11 maart in Amsterdam een nieuw evenement: Chocoa. Tijdens het evenement zal alles draaien om duurzame cacao en betere chocolade.

Nieuw chocolade-event in Amsterdam

Het nieuwe, jaarlijkse festival Chocoa wil aandacht genereren voor consumptie, smaak  en productie van goede cacao en betere chocolade. Doel is om bij te dragen aan de groei van het gebruik van duurzame cacao.

Congres
Het festival bestaat uit verschillende onderdelen. Op 8 maart is er een internationaal Chocoa-congres in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Dit is bedoeld voor professionals in de cacao-industrie en –handel.

Publieksfestival
Op 9 en 10 maart volgt een publieksfestival in het Scheepvaartmuseum. Chocolademakers presenteren wel 700 verschillende smaken chocolade. Er zijn workshops en proeverijen.

Masterclass
Voor chef-koks is er op maandag 11 maart een masterclass in het Hilton Hotel in Amsterdam onder leiding van topchef Maricel Presilla. Zij is expert in het gebruik van chocolade in hartige gerechten. De masterclass gaat over gastronomische toepassingen van cacao en chocolade. Deelname kost €195 per persoon. Aanmelden kan via de website van Chocoa.
Vorig jaar vond in Amsterdam in het Koninklijk Instituut voor de Tropen op 16 en 17 oktober het tweedaagse chocolade-event, Origin Chocolate Event, plaats.

Reageer op dit artikel