nieuws

NRC Restaurant Café Amsterdam opent deuren

Restaurant

In Amsterdam openen woensdag 6 maart de deuren van NRC Restaurant Café. Deze voor iedereen toegankelijke horecagelegenheid is onderdeel van het ‘huis van NRC’, waarin ook de redacties van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl zijn gehuisvest.

NRC Restaurant Café Amsterdam opent deuren

NRC Restaurant Café biedt plaats aan circa 250 bezoekers. Er is een aparte zaal voor lezingen, debatten, presentaties, cursussen, lunches, diners en concerten (tot circa 80 personen). Ook zijn er twee aparte kamers voor vergaderingen, lunches en diners.

Toeristen

De redacties en uitgeverij van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl bevinden zich op de etages boven het horecabedrijf. Het gebouw is volledig transparant, waardoor van buiten en van binnen is te zien hoe de NRC-journalisten en -medewerkers van de uitgeverij zich inzetten voor hun kranten en websites.

Het NRC Restaurant Café moet ‘een huiskamer zijn voor huidige en toekomstige NRC-lezers en iedereen die voor NRC werkt, voor bezoekers uit binnen- en buitenland, voor mensen die in de buurt werken, voor ‘laptoppers’ met een kop koffie en voor toeristen’.

Rokin

Het nieuwe horecabedrijf is gelegen aan het Rokin 65 in Amsterdam, op een steenworp afstand van de Dam. De deuren zijn zeven dagen per week geopend tussen 08.00 en 24.00 uur.

Directeur is Liselotte Out. Zij is verantwoordelijk voor de exploitatie, die wordt gerund vanuit een aparte bv onder de paraplu van NRC. Daarin zijn zo’n zeventig medewerkers ondergebracht.

Foto: website NRC Restaurant Café

Reageer op dit artikel