nieuws

Oud-hoofdredacteur Lekker haalt uit naar Guido Nijssen

Restaurant

Peter Hagtingius, oud-hoofdredacteur van Lekker, heeft hard uitgehaald naar Guido Nijssen, eveneens oud-hoofdredacteur van Lekker. Volgens Hagtingius is Nijssen niet de aangewezen persoon om een oordeel te geven over de laatst verschenen edities van Lekker.

Oud-hoofdredacteur Lekker haalt uit naar Guido Nijssen

Na het bericht over de verkoop van Lekker door Sanoma aan Pijper Media begin deze week, liet Nijssen op Facebook weten dat de gids verworden is tot ‘niveau huishoudschool damesblaadje’.

In een ingezonden brief aan de redactie van Misset Horeca wijst Peter Hagtingius erop dat juist Nijssen verantwoordelijk is voor de ‘allicht relatieve neergang van de gids’. Na Nijssens aantreden als hoofdredacteur was het volgens Hagtingius gedaan met het spraakmakende karakter van de gids.

‘Het is onjuist dat de heer Nijssen een dienstverband van 12,5 bij Lekker achter de rug zou hebben. De facto was hij aanvankelijk een tijdje een van onze tamelijk zwakke rapporteurs. Ten tijde van het hoofdredacteurschap van Hannie van Mens. Aan zijn oordeel werd getwijfeld, nader onderzoek volgde, zijn rapporten moesten ook qua taal nogal verbeterd worden’, aldus Hagtingius.

Hagtingius vervolgt: ‘Na het overlijden van Hanni van Mens heb ik nog één keer als een soort invaller een editie van Lekker gemaakt. De rapporten van de heer Nijssen heb ik toen niet willen gebruiken.’

Volgens Hagtingius is Nijssen niet de meest aangewezen persoon om een oordeel te vellen over de laatst verschenen edities van de gids. ‘Naar mijn mening heeft deze leerling proever/scribent de gids van zijn eigenzinnig karakter beroofd. Het ware verstandiger als hij zijn mond had gehouden’, aldus Hagtingius.

Begin deze week maakte Makkie Mulder bekend dat Sanoma restaurantgids Lekker heeft verkocht aan Pijper Media uit Groningen. Jaaruitgaven en gastronomie zouden niet meer passen binnen de strategie van Sanoma.

Reageer op dit artikel